Articole sau Comentarii 15 June 2024

admin | 19 Nov 2006 08:37 pm

• Dezvoltarea carierei

dezvoltarea-carierei

In acceptiunea generala, cariera profesionala inseamna o succesiune de etape in urma carora individul ajunge intr-o functie importanta, cu recunoastere sociala si bine platita. Asta este ceea ce ne dorim cu totii. Dar cati dintre noi am ajuns deja acolo? Si, mai ales, cati dintre noi se simt multumiti de ceea ce fac, muncesc cu placere si obtin satisfactii de pe urma a ceea ce fac? Raspunsul la aceste intrebari are foarte mare legatura cu abilitatile si potentialul fiecaruia, cu aspiratiile, motivatiile si interesele fiecaruia.

Noi suntem in masura sa va ghidam in procesul de alegere sau orientare a carierei dumneavoastra, ajutandu-va sa va descoperiti aspiratiile, interesele si potentialul.

____________________________________

O organizatie, pentru a-si atinge obiectivele, trebuie sa faca apel la oameni. Oamenii, pentru a da randament si pentru a se implica trebuie sa fie motivati si sa aiba interes in activitatea desfasurata. Motivatiile indivizilor sunt diferite, iar structura atitudinal-motivationala a omului este complexa. Tocmai de aceea in activitatea de management a resurselor umane trebuie sa se acorde o atentie deosebita acestui aspect deoarece omul, ca orice alt sistem, nu functioneaza daca nu este alimentat. In schimb, sursele de alimentare ale omului pot fi si interne, si chiar diferite, nu numai externe, acesta constituind un avantaj enorm de care trebuie sa se tina cont in activitatea de resurse umane.

Dezvoltarea carierei individuale din punct de vedere organizational presupune cunoasterea aprofundata a aptitudinilor generale si specifice, a profilului psihovocational, precum si a intereselor ocupationale corelate cu cerintele sistemului in care individul isi desfasoara activitatea.

Pentru a ajunge la integrarea nevoilor organizationale cu planurile carierei individuale trebuie parcurse, in paralel, doua etape distincte: realizarea unui plan al carierei organizationale si realizarea unui plan al carierei individuale. Corelarea acestor etape reprezinta esenta consilierii carierei in cadrul unei organizatii.

____________________________________

Sunteti in cautarea unui loc de munca? Accesati Trimite-ne CV-ul tau

Pentru mai multe detalii despre dezvoltarea carierei, ne puteti contacta.

Aceasta pagina are urmatoarele sub-categorii:

Comentarii inchise.